Friday, February 2, 2007

KAZANMAK CESARET İSTER...

Kazanmak cesaret ister. Burada sözü edilen kazanma, yükselme isteği ile başkalarını ezip geçmek değil, yaşam zorluklarının üstesinden gelerek kazanmadır. Özerkliğin getirdiği özgürlüğü benimsemek cesaret ister, candan olmak ve insanlarla yüzyüze gelebilmek cesaret ister, başkaları tarafından benimsenmeyen bir düşüncede direnebilmek cesaret ister, alınan kararların gerçeğe uygun olup olmadığını her zaman farkedebilmek cesaret ister, kişisel seçimlerin sorumluluğunu üstlenebilmek cesaret ister, olduğun gibi görünmek ve kendine özgün insan olabilmek gerçekten cesaret ister.

Önümüze çıkan yollar hep belirgin olmayan yollardır. Robert Frost''un da belirttiği gibi "Cesaret, en önemli insan erdemlerinden bir tanesidir. Kısıtlı bilgi ve yetersiz kanıtlar içerisinde hareket edebilme cesareti, hepimizin sürekli yaşadığı bir olay."

Çevresinde olup biteni özgürce inceleyen düşüncelerini rahatlıkla belirtebilen ve içten davranabilen doğru kişilerin izlediği yol, her zaman kolay bir yol değildir. Gene de bu kişiler zayıf yanlarını fark ederek, yenmek istedikleri takdirde, kazanmak için gereken bütün niteliklerin kendilerinde doğuştan var olduğunu göreceklerdir.

"Born to win" James Jongeward
John Wiley and Sons İn. Newyork

No comments:

Bu yazıya Not Ver !